Orgasme / ejaculatie, pc spier

Orgasme en ejaculatie

Veel mensen verwarren een orgasme met een ejaculatie. Het feitelijke orgasme bevindt zich tussen niveau 9,5 en 10 van de opwinding en vindt vlak voor de ejaculatie plaats.

Tijdens massage van de yoni en de lingam kunt u leren en ervaren dat de weg naar een orgasme en het beleven daarvan fijner kan zijn dan de ejaculatie zelf. Omdat het orgasme en de ejaculatie dicht bij elkaar liggen is het voor de meeste mensen moeilijk om een orgasme zonder ejaculatie te ervaren.

Dit is mogelijk door de pc-spier te trainen. Soms kan de seksuele spanning echter zo hoog oplopen dat een voortijdige ejaculatie door een liefdevolle massage van de geslachtsdelen niet meer te vermijden is. Dat is niet erg en een prettig neveneffect: omarm het, geef je eraan over en geniet er van. Vooral voor mensen die niet zo bekend zijn met de tantra zal de drang om te ejaculeren groot zijn.

De bedoeling blijft om zo lang mogelijk van een yoni- of lingammassage te genieten en te ontspannen, een ejaculatie is niet het doel  Door de pc-spier aan te spannen (de spier die u gebruikt bij het ophouden van uw plas) en u te concentreren op uw ademhaling kan een ejaculatie worden uitgesteld en kunt u veel langer van de massage en de opwinding genieten. Hierdoor kunt u ook leren de energie naar een zogeheten lichaamsorgasme te transformeren en meervoudige orgasmes te hebben; het zogenoemde klaarkomen zonder ejaculatie (injaculatie). Tijdens de massage wordt u hierin begeleid en zullen we hiermee gaan oefenen. Mocht u een ejaculatie krijgen, dan is deze door het steeds uitstellen ervan krachtiger, intenser en fijner.

Vrouwen die een reeks van orgasmes voelen en of willen ervaren.

Dit gevoel kun je stimuleren door je PC-spier in het kleine bekken te trainen. Deze vaginale spier loopt vanaf de anus, onder het bekken door, tot aan de clitoris. Gewoonlijk gebruik je deze spier bij het ophouden van urine en ontlasting. Door het oefenen met je bekkenbodemspieren kun je orgasmen leren te controleren en de gevoeligheid voor G-spot stimulering vergroten. Span de spieren aan terwijl je inademt, hou dit een seconde vast en ontspan ze weer wanneer je uitademt.

Deze oefeningen worden aangereikt en beoefend in de individuele sessie en in de workshops.