Yoni / Vajra -therapie/massage een helende helpende massagevorm

Ieder heeft vaak een beroep en werkt hard, thuisgekomen, wil je graag je huis in orde houden, boodschappen doen, eten koken, zorgen dat de was gedaan en gestreken is. Als ze vader / moeder de kinderen verzorgen, opvoeden, helpen met huiswerk enz. Een daarboven wil je natuurlijk ook nog een goede partner voor elkaar zijn. Je zou van minder in de stress en vermoeidheid raken. Zo zijn er  nog andere zaken die ik als man/vrouw waarschijnlijk niet zie.

Seksualiteit kan er dagelijks onder druk  door staan. Alles wat je moet doen en de stress en vermoeidheid die dat geeft. Iedere dag zou je aandacht voor jezelf en elkaar moeten hebben, helaas holt ieder van hier naar daar. Is het moeilijk dat een seksuele relatie na de eerste spannende en onstuimige jaren wat ’slijt’, een beetje (veel) ondergesneeuwd raakt. Niet omdat ze niet wil, maar een mens kan nu eenmaal niet alles. Vaak wordt seks één van de ‘huishoudelijke taken’ die er ook bij horen. Niet bepaald een gunstig uitgangspunt voor een vrouw om zich lekker in haar vel te voelen.

Een massage, en speciaal een vajra/ yoni massage, brengt een moment van absolute rust en bezinning. De man/vrouw wordt plots het absolute middelpunt, hij/ ze krijgt álle aandacht, onverdeeld en volledig. Het gaat alléén om hem/haar, om hem/ haar lichaam, hem/haar geest, de man/ vrouw zijn. Enkele uren lang kan hij/zij alles vergeten en zich op zichzelf concentreren. Terug gevoelens toelaten die naar de achtergrond gedreven zijn, nieuwe gevoelens toelaten. Je hoeft niks te doen (ok, een paar keer omdraaien op de massagetafel….) en  is volledig in controle. Alleen maar ontvangen en niets hoeven te geven. Geen verwachtingen hoeven inlossen, niets.