Bekkenbodem massage

De poorten zijn belangrijk te activeren voor jouw levenslust.

De poorten in de bekkenbodem is voor veel vrouwen een onder de tafel geschoven onderwerp, in veel gevallen letterlijk, want we zitten veel te veel.

Volgens de Tao: de poorten tussen leven en dood. Deze poorten zijn van groot belangbij het omgaan met de seksualiteit. In belangrijke mate hangt het van jou af of je de seksuele energie kunt leiden en stromen. Jouw kennismaking met de rivier van gevoelens. Waar je daar in laat zakken.

Veel vrouwen weten niet eens dat de spieren in de bekkenbodem een belangrijke rol spelen voor je gezondheid. Of weten niet waar ze precies zitten en waar de spieren en de drie poorten voor dienen.

De seksuele kracht de basis is voor gezondheid, creativiteit en geestelijk werk. De seksuele kracht binnen je te behouden en niet naar buiten te laten stromen, maar in jouw lichaam te bewaren. Daardoor wordt zij verlevendigd en met levenskracht gevuld.

 Vrouwenkwaaltjes.
Je bekkenbodem spieren liggen als het waren als een mandje onder in je buik en houden op die manier je darmen, je blaas en je baarmoeder op zijn plaats.
Als deze spieren niet goed [meer] functioneren, kan dat tot allerlei klachten leiden, zoals darmklachten, blaasklachten en klachten met je seksualiteit.bekkenbodemspieren-man-en-vrouw

Vooral bij vrouwen krijgen de bekkenbodem spieren het zwaar te verduren. Iedere vrouw die bevallen is van een of meerdere kinderen weet dit uit eigen ervaring. Vaak moeten deze spieren na een bevalling getraind worden om alles weer netjes op zijn plaats te krijgen. Van nature zorgt het geven van borstvoeding daarvoor. Stimulatie van de tepels zorgt voor samentrekking van de bekkenbodem spieren.

Maar na of zonder deze periode zitten we met ons gevoel veel te weinig in onze onderbuik. Dat wordt vaak maar als lastig en als afleidend ervaren. Met als gevolg dat we niet in de gaten hebben, dat deze spieren of verslappen, of dat we als gevolg van te veel stress deze spieren constant veel te strak aangespannen houden.
Ga maar eens bij jezelf na, als je ergens van schrikt wat er gebeurt diep in je buik. Je houdt je adem in en spant automatisch je spieren aan. Als je dus chronisch last hebt van langdurige schrik, zeg maar stress, dan zijn deze spieren constant gespannen. Met als gevolg constipatie, moeite met helemaal je blaas legen, het niet [meer] kunnen genieten van seks, omdat het krijgen van een orgasme te moeilijk wordt of zelfs vaginisme.

Menstruatie problemen kunnen door de oefeningen vanuit de Tao in combinatie met de bekkenbodem spieren in balans komen.

Maar ook een te slappe bekkenbodem geeft problemen, de boel begint te verzakken. Verzakkingen van de darmen, je plas niet meer op kunnen houden, terugkerende blaasontstekingen en nauwelijks meer een seksueel gevoel hebben.

Deze spieren moeten net als jijzelf, in balans zijn om gezond te blijven en van het leven te kunnen genieten. Ze vormen de basis voor je levenslust.

Waarbij de geheime kracht van de klieren daarmee een rol in kunnen spelen. Hiermee kun je ook je hormoonproductie beïnvloeden.

Dagelijkse oefeningen en voldoende ontspanning om deze spieren goed te laten functioneren en je poorten laten leven. Alle kringspieren in ons lichaam staan met elkaar in verband.

Genieten van jouw lichaam.

Een orgastische massage is eigenlijk de beste natuurlijke training van je bekkenbodem. Het ontspant de stress en zorgt voor een goede doorbloeding van het hele gebied en gaat constipatie en blaasverzakking tegen.

Beweging en lopen is ook een natuurlijke training, maar helaas doen we daar veel te weinig aan, net als aan seks.

Loop je echter voortdurend op veel te hoge hakken, dan is je bekkenbodem veel te gespannen en is het krijgen van een orgasme juist moeilijk, ook al zie je er nog zo sexy uit. Een klein hakje daarentegen, werkt juist weer positief.

Wil je graag ondersteuning, graag persoonlijk contact, maak dan een afspraak.

Wacht niet om een afspraak te maken, als je graag gelijk wilt beginnen .